T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRŞEHİR / ÇİÇEKDAĞI - Çiçekdağı Borsa İstanbul Atatürk İlkokulu

KURA İLE ŞUBE BELİRLEME

OKULUMUZDA 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN İLKOKUL 1. SINIF İÇİN ŞUBE ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN KURA İLE BELİRLEME İŞ VE İŞLEMLERİ YAPILACIKTIR.

DUYURU !

       

   08 Eylül 2022 Perşembe günü saat 10.0´da, Borsa İstanbul Atatürk ilkokulu 1. sınıfa yeni kayıt olan öğrencilerimizin sınıf şubesini ve öğretmenini belirlemek amacıyla kura çekimi yapılacaktır.

                                

Şube Belirleme Kuralarının uygulanmasında dikkat edilmesi gereken hususlar; 

1. Kura ile Şube Belirleme İşlemleri, tüm okullarımızda İlçe Milli Eğitimden görevli bir personel, okul müdürü, öğretmenler ve  oluşan "Şube Belirleme Komisyonu" tarafından velilerin huzurunda gerçekleşecektir.

2. Kura çekimi 08 Eylül 2022 Perşembe günü saat: 09.30´da yapılacaktır.

3. Komisyon tarafından kura çekiminin yapılacağı okul bahçesinde bir alan belirlenecek ve okul yönetimi tarafından Coronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik sosyal mesafe kuralları, maske kullanımı, hijyen tedbirleri gibi önlemler dikkate alınarak gerekli düzen sağlanacaktır.

4. Kura çekimi başlamadan önce tüm velilere kura işleminde uygulanacak "Usul ve Esaslar" okunacaktır.

5. Kura çekimine 2022-2023 eğitim öğretim yılında okula ilk defa kayıt yaptıran tüm 1. sınıf ve anasınıfı öğrencileri dahil edilecektir. 

6..Kuraya girecek öğrenci listeleri kura çekiminin gerçekleşeceği yere tüm velilerin görebileceği şekilde asılacaktır.

7. İlk önce öğrencilerin şubeleri kura ile belirlenecektir.

8. Belirlenen şubelere eşit sayıda dağıtılmaları için, kız ve erkek öğrencilerin kuraları ayrı ayrı çekilecektir.

9. Yabancı uyruklu öğrencilerin şubelere eşit dağılımının sağlanması için kuraları ayrı torbadan çekilecektir.

10. İkiz öğrencilerin aynı şubede eğitim görmeleri konusunda veli talebi doğrultusunda öğrencilerin kura işlemi gerçekleştirilecek, aynı sınıfta okuması talebi olan öğrencilerin isimleri tek bir kura kağıdına yazılarak kuraya sokulacak; farklı sınıf talebinde ise öğrenciler ayrı kura torbasında kuraya katılacaktır. Bu işlemler tutanak altına alınacaktır.

11. Öğretmenlerin şubelerinin kura ile belirlenmesi en son yapılacaktır.

12. Kura saatinde okula gelmeyen ve çekilişe katılmayan velilerin yerine komisyon tarafından çekiliş yapılacak ve öğrencinin şubesi ve öğretmeni belirlenecektir. Bu işlemler komisyonca tutanak altına alınacaktır. 

13. Kura işlemlerinin ardından şube, öğretmen ve öğrenci listeleri hazırlanarak okul panosu ve şube girişlerine asılacaktır. 

14. Kura ile şube belirleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı içerisinde okula yeni kayıt yaptıran  ya da nakil olarak gelen 1. sınıf ve anasınıfı öğrencileri için yine komisyon tarafından naklinin geldiği gün öğrenci sayısının en az olduğu sınıfa yerleştirilecektir. Ancak öğrenci sayısı eşit ise kura işlemi gerçekleştirilecek ve tutanak altına alınacaktır.

15. Kura ile şubesi belirlendikten sonra nakil işlemi ile başka bir okula giden öğrenci, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında tekrar kendi okuluna nakil ile dönerse ilk kurada belirlenen şubesine kaydı yapılacaktır.

16. 21. Bu usul ve esaslar dışında ortaya çıkabilecek durumlarda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Belirleme Üst Kurulu kararı doğrultusunda işlem yapılacaktır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.09.2022 - Güncelleme: 07.09.2022 14:56 - Görüntülenme: 162
  Beğen | 0  kişi beğendi